Onze website maakt gebruik van cookies. Deze hebben wij volledig geanonimiseerd. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer.
Sluit
 

Wet Werk en Zekerheid, de wijzigingen per 1 januari 2015

De Wet Werk en Zekerheid komt voort uit het sociaal akkoord dat in 2013 door het kabinet met de vakbonden en werkgevers is gesloten. Deze wet gaat de hervorming van het ontslagrecht en de WW regelen en is mede bedoeld om de positie van flexwerkers te beschermen.

Voor werkgevers zijn er nogal wat gevolgen. De regels omtrent de ketenregeling, proeftijden, concurrentiebeding en de loondoorbetalingsverplichting gaan veranderen. Ook wordt er voor tijdelijke krachten een aanzegtermijn van toepassing en wordt de transitievergoeding ingevoerd.  Daarnaast krijg je ook te maken met de participatiewet en de vernieuwde ziektewet.

Wetswijzigingen per 1 januari 2015

De volgende veranderingen worden per 1 januari 2015 doorgevoerd:

  • Recht op proeftijd vervalt bij contracten van 6 maanden of minder.
  • Loondoorbetalingsverlichting uitsluiten is nog maar 26 weken mogelijk (bij cao is afwijking tot maximaal 78 weken wel mogelijk).
  • Concurrentiebeding vervalt in het contract voor bepaalde tijd (alleen bij aantoonbaar zeer zwaarwegende bedrijfsbelangen is het concurrentiebeding nog wel toepasbaar)
  • Voor tijdelijke contracten van minimaal 6 maanden gaat een aanzegtermijn van een maand gehanteerd worden. Bij te late melding van het al dan niet verlengen van het tijdelijke contract moet er een boete betaald gaan worden van maximaal 1 maandsalaris.

Wetswijziging per 30 maart 2015

  • Toepassing inlenersbeloning (BRI) voor uitzendkrachten vanaf dag 1

Wetswijzigingen per 1 juli 2015

  • Per 1 juli 2015 verandert de 3x3x3 regeling in 2x3x6

In plaats van in 3 jaar flexibiliteit, straks nog maar in 2 jaar de mogelijkheid 3 tijdelijke contracten toe te passen, de onderbrekingsperiode gaat van de nu 3 maanden naar 6 maanden.

  • Transitievergoeding

Iedere werknemer die 24 maanden voor dezelfde werkgever heeft gewerkt

Flexibiliteit

Met uitzendkrachten blijft grote mate van flexibiliteit mogelijk! Weten hoe? klik dan hier!

Wil je weten waar je allemaal aan moet gaan denken vanaf 1 januari 2015, 30 maart 2015, 1 juli 2015 en 1 januari 2016? Neem dan contact met ons!